مهندسی فیزیک

وبلاگی که دانشجویان و علاقه مندان علم فیزیک و مهندسی فیزیک جزوات و مقالات و نرم افزار های و تازه های علم را مبادله نمایند

مهندسی فیزیک

وبلاگی که دانشجویان و علاقه مندان علم فیزیک و مهندسی فیزیک جزوات و مقالات و نرم افزار های و تازه های علم را مبادله نمایند

دانشمندان به تکنیک فشردن نور دست یافتند

فیزیکدانان دانشگاه تورنتو موفق شدند برای اولین بار تکنیکی را برای فشردن نور ابداع کنند.

 

این دانشمند‌ان تکنیک جدیدی را ابداع کرده‌اند که به کمک آن می‌توان نور را به اندازه کوآنتوم های بنیادی محدود کرد.

 

این یافته راه را برای کاربردهای بالقوه در اندازه‌گیری‌های فوق‌العاده دقیق و حساس، ساخت نسل آینده ساعت‌های اتمی، انجام محاسبات کوانتومی به شیوه‌های نوین و بالاخره اساسی‌ترین درک انسان از کائنات، هموار خواهد کرد.

 

کریستر شالم، راب آدامسون و آفرایم اشتنبرگ، فیزیکدانان دپارتمان فیزیک و مرکز اطلاعات کوانتومی و کنترل کوانتوم در دانشگاه تورنتوی کانادا این تحقیق را به انجام رسانده‌اند.

 

 علم اندازه‌گیری دقیق در واقع قلب تمام علوم آزمایشی است. هر چه بتوانیم چیزی را دقیق‌تر اندازه‌گیری و سنجش کنیم، می‌توانیم اطلاعات بهتری درباره آن به دست بیاوریم.

 

در جهان کوانتوم، جایی که اجرام و اشیا به کوچکترین اندازه خود می‌رسند، دقت در اندازه‌گیری بسیار اهمیت پیدا می‌کند. بر همین اساس نور یکی از دقیق ترین ابزار اندازه‌گیری در دانش فیزیک محسوب می‌شود، اما در جهان فن‌آوری مدرن کوآنتومی محدودیت‌های خود را نیز دارد. کوچکترین ذره نور یک فوتون است و آنقدر کوچک است که یک لامپ معمولی در یک تریلیون ثانیه میلیاردها فوتون آزاد می‌کند، به رغم ماهیت عجیب و غیر قابل تصور این ذرات کوچک، فن‌آوری‌های پیشرفته کوانتومی برای ذخیره و اصلاح اطلاعات به فوتونهای منفرد و مجزا وابسته است؛ بنابراین با دستیابی به فن‌آوری فشردن نور می‌توان به اطلاعات جدید و بسیار متفاوت و مفیدی برای ادامه تحقیقات در عرصه علوم مختلف دست پیدا کرد.